Yeşil Çaylı Süt Detoksu
  1. Anasayfa
  2. Diyet

Yeşil Çaylı Süt Detoksu

0

Yeşil çaylı süt detoksu aslında düşünüldüğünde kafada soru işareti oluşturan pek ancak sonuçları harika olan bir detoks programı. Taylan Kümeli ile anılan yeşil çay süt diyeti 3 günde 5 kiloya kadar vermeyi vadediyor. Devam eden ancak bir noktada tıkanmış bir diyetin içerisindeyseniz, 3 gün ara verip süt yeşil çay diyeti uygulayabilirsiniz.

Yeşil çay süt diyeti ile zayıflayanlar yorumlarında zorlanmalarına rağmen ciddi kilo verdiklerini söylüyorlar. Yinede bir uzmana danışarak yapmanın daha doğru olacağını belirterek kararı size bırakıyoruz.

Yeşil Çay Süt Diyeti

Taylan Kümeli yeşil çay süt diyeti, yeşil çaylı süt detoksu yada sütlü yeşil çay diyeti olarak adlandırılan bu diyet 3 gün boyunca yapılıyor.

Tüm beslenme uzmanları ve diyetisyenler diyet listelerinde sıklıkla yeşil çaya yer vermekteler. Çünkü yeşil çayın yağ yakımını hızlandırdığı ve çok iyi bir ödem atıcı olduğu biliniyor. Kilo vermede çok önemli olan bu iki özellik yeşil çay ve süt birleştirilerek etkisi artırılmış oluyor. Sütün faydaları ise zaten saymakla bitmiyor. Yani bu iki mucize ürün güçlerini birleştiriyor.

Yeşil çay diyeti listesine geçmeden önce karışımın tarifini verelim.

Malzemeler: 

  • 1 yemek kaşığı yeşil çay
  • 1.5 litre süt
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

1.5 litre sütü kaynatın ve ocaktan alın. Ardından 1 yemek kaşığı yeşil çayı ilave edin. Karışımı 20 dakika kadar demlenmeye bırakın. Sonrasında karışım ılık hale gelince 1 tatlı kaşığı zencefil ve 1 tatlı kaşığı tarçını ilave ederek karıştırın. Son olarak sütlü çayınızı süzgeçten geçirerek içime hazır hale getirin.

Süt Yeşil Çay Diyet Programı

Süt yeşil çay diyet programı çok basit şekilde yapılıyor. Sabah saat 10:00 da 1 bardak içerek başlıyorsunuz. Gece saat 22:00 da son bardağı içecek şekilde 2 saat arayla tüketiyorsunuz. Sütlü yeşil çay diyeti ile zayıflayanlar dikkat edilmesi gereken noktaları şöyle açıklıyorlar.

  • Gün içerisinde başka bir şey tüketmemeniz gerekiyor.
  • Günlük minimum yarım saat tempolu yürüyüş, yaklaşık yarım saat kadar bölgesel hareketler yapılmalıdır.
  • Aslında bir detoks olan süt yeşil çay diyeti 3 günden fazla yapılmamalıdır.
  • Süt ve yeşil çay karışımı saatinde tüketilmelidir ve saatler atlanmamalıdır. 10:00 , 12:00, 14:00, 16:00, 18:00, 20:00 ve 22:00 şeklinde düzenli içilmelidir.
  • En önemli ve son nokta ise günlük mutlaka 2,5 – 3 litre su tüketilmelidir.