Detoks Çayı Strese İyi Gelir Mi?
  1. Anasayfa
  2. Diyet Yemekleri

Detoks Çayı Strese İyi Gelir Mi?

0

Detoks Çayı Strese iyi gelir mi? Çevre kirliliği, sanayileşen dünyada artık nereye bakarsak orada. Vücudumuza giren toksinlerden kaçabilmemiz hemen hemen imkansız gibi. Bu zararlı maddelerin bünyemizde sebep olabilecekleri kötücül etkilere karşı ilk aşamada oldukça savunmasız durumdayız. Bu yüzden son dönemlerde sağlık kuruluşlarında uygulanışı revaçta olan korunma yollarından biri de detoks. Detoks için, bedenimize giren zararlı toksinlerin dışarı atılması ya da bir nevi kimyasallardan temizlenmek diyebiliriz. Bu işlemlerin yanında evde kendi kendimize hazırlayabileceğimiz detoks çayı gibi bir alternatif de bulunmakta. Detoks çayı, vücudumuzu temizlediği gibi, yine toksinlerin ana kaynağı olan modern dünyanın bir diğer kronik rahatsızlığı strese karşı da kafa tutabilmemizi sağlıyor. Detoks çayının faydaları bu açıdan oldukça fazla.

Detoks çayın faydaları nelerdir?

Detoks-cayin-faydalari-nelerdir
Maalesef günümüzün stres odaklı sanayileşmiş dünyasında vücudumuz en ağır bedelleri ödemekte. Soluduğumuz hava, içtiğimiz su, yediğimiz meyveler ve elbette ki hızlı yaşama mecburiyetinin getirdiği yıkıcı stres… Detox gibi tıbbi işlemlerin yanında detox çayı da bu toksinli mental saldırılara karşı kalkanımız konumunda. Sabahları içilecek detox çayı, geceleri uyurken vücudumuzun kendi kendine temizlik işlemini yapmasını sağlar. Toksinlerden arınmış bir vücut fiziken olduğu kadar ruhen de kişiyi iyi hissettireceğinden, detoks çayı strese karşı da etkili bir yumruk  gibidir. Bu zararlı kimyasallar baş ağrısı, hazımsızlık, çeşitli karaciğer sorunları, sindirim bozuklukları, bağışıklık yetersizliği, sinir sistemi ve böbrek sorunları, kadınlarda PMS dönemlerinde daha çok ağrı oluşması gibi rahatsızlıklara sebebiyet verirler. Tüm bunlar bir yana, zararlı toksinlerin neden olduğu kronik yorgunluk da kişinin öfke duygusunu yoğunlaştırarak onu strese sürükleyebilmektedir. Bu açıdan bakıldığında sabahları bir fincan içilecek detoks çayı dolaylı yoldan stres ile mücadele etmede oldukça etkilidir.

Detoks Çayı Nasıl Hazırlanır?

Detoks etkili çaylar hazırlanırken çoğunlukla yeşil çay ve mate çayı kullanılır. Bu iki çay türü metabolizma hızlandırıcı özellikleriyle ünlü olsa da stres azaltıcı etkileri de mevcuttur. Sizi sık tuvalete çıkararak vücudunuzdaki zararlı kimyasalları atmanıza yardımcı olur. Bunların yanına karabiber, tarçın, limon ve yeşil elmayı katmak da hazırlanacak çayın etkisini katlayacaktır. Tat katması açısından maydanoz, nane kullanıldığı da olur.

Detox çayı kilo verdirir mi?

Detoks çayı vücudunuzu temizleyerek cildiniz başta olmak üzere tüm bünyenizde meydana gelecek yaşlanmayı da yavaşlatacaktır. Detoks etkisi yaratan işlemler hem fiziki hem de ruhsal sorunlarla boğuşabilmemiz için günümüzde birçok uzman tarafından tavsiye edilmektedir.

Umarız sizlere aydınlatıcı birşeyler aktarabilmişizdir. Çalışan Anneler İçin önerilerimizin yer aldığı yazıma göz atmak ister misiniz?