Çalışan Anneler İçin 12 Beslenme Önerisi
İçindekiler
Çalışan Anneler İçin 12 Beslenme Önerisi gerçekten yaşam kalitenizi olumlu yönde etkileyecektir. Çalışan Anneler İçin 12 Beslenme Önerisi aslında çok fazla sizleri zorlayacak ve yaşantınızda büyük olumsuzluklar oluşturacak maddeler değiller. Aksine bu maddelere dikkat ederseniz, inanın her şey daha iyiye gidecektir. Değişimi en kısa sürede gözleyeceğinize emin olabilirsiniz.
Asla Sigara İçmeyin!
Evlat sahibi olmaya hazırlanan kadınlar öncelikle asla ama asla sigara içmemelidirler. Eğer sigara içiyorsanız bu; hipertansiyon, plasentanın erken ayrılmasına hatta ana rahminde ölüme bile yol açmaktadır. Şayet sağlıklı bir doğum gerçekleştirseniz bile, doğduktan sonra, top yekûn süt kaybı yaşayabilirsiniz.
Mutlaka Kahvaltı Yapın
Çalışan kadınlardan özel olarak bahsedecek olursak; eğer gün içinde çok efor sarf ediyorsanız kesinlikle sağlıklı bir kahvaltı yapmalısınız. Günün en önemli olan öğünü olan kahvaltıda; bal, süt, yumurta ve peynir gibi protein bakımından besleyecek besinler bulunmalıdır. Bunun yanında rahatlatıcı bitki çayları, bir avuç badem, birkaç dilim tam buğday ekmeği kahvaltıda tüketilmesi gerekir.
Ara Öğünlerde Sağlıksız Beslenmeyin
Öğünlerde yediklerine dikkat edip ara öğünlerde yediğiniz ve içtiğiniz şeylerle onu zehirleyebilirsiniz. Yani sabah kahvaltıda haşlanmış yumurta ve domates tüketip, nasılsa sağlıklı beslendim diye öğlene doğru kola içerseniz, asla ama asla sağlıklı beslenmiş olmazsınız.
Ara öğünde ise ceviz, fındık, badem; süt veya yoğurt; porsiyonuna dikkat etmek şartıyla mevsimine uygun meyvelerden yiyebilirsiniz.
Düşman Karbonhidrat!
Özellikle işlenmiş şekerler içeren paketlenmiş gıdalar vücudun insülin direnci için tam bir düşmandır. Glisemik endeksi yüksek olan ürünler genel olarak bu ürünlerdir ve vücutta açlık hissi uyandıran hormonların dengesiz olarak çalışmalarını sağlarlar. Karbonhidratlara örnek olarak pirinç, makarna, ekmek örnek olarak verilebilir.
Geceleri Yemek Yemeyin
Uzmanlar uyumadan 2 saat önce yemek yemenin özellikle katı gıda alımının durdurulması konusunda uyarıyorlar. Vücuda alınan fazla karbonhidratların yağa dönüşmesi sonucu, kilo alımı normalde bile hızlıyken daha da hızlanacaktır. Hamilelik sırasında alınan aşırı kiloların esas nedeni vaktinde yenmeyen sağlıksız besinlerdir.
Bebek Gelişimi İçin Kaliteli Protein
Sağlıklı ve güçlü bir çocuk dünyaya getirmek için yüksek protein içeren besinler tüketmek zorundasınız. Şayet mümkünse somon balığı, Omega 3 destekli gıda takviyeleri, baklagiller ve kırmızı et tüketmek çok yararlı olacaktır.
Bol Sıvı Tüketin
Su başta olmak üzere bol sıvı tüketmek sizin hem genç kalmanızı sağlar hem de doğum sonrası iyileşme sürenizi kısaltır. Hamilelik döneminde yaşanabilecek olan kabızlığı önler. Tükettiğiniz sıvılar, gazlı içecekler ve alkol oranı yüksek içkiler olmamalıdır.
Beslenme Tamam ama Yetmez
Evet, çalışıyorsanız sağlıklı beslenmelisiniz ama bunun yanında düzenli olarak spor yapmanız da yine uzmanlar tarafından önerilir. Düzenli plates veya yürüyüş yapmak hamileliğin daha sağlıklı geçmesini sağlar.
Stres Yok!
Evet, yine beslenmeyi dolaylı olarak etkileyecek bir başka etmen stres. Sorunlarınızdan arınmak için arkadaşlarınızla iyi vakit geçirebilir, meditasyon yapabilir veya dua edebilirsiniz.
3. AYDAN SONRA SIK AMA FAZLA TÜKETİN
BAĞIRSAK SAĞLIĞINIZ İÇİN ZEYTİNYAĞI TÜKETİN
EN ÖNEMLİSİ KENDİNİZİ ZORLAMAYIN, DOĞAL OLAN BESİNLERİ TÜKETİN
Umarız sizlerin sağlığı ve yaşam kalitenizi artırmak konusunda aydınlatıcı bilgiler yayınlayabilmişizdir. Bir de bu yazımızı beğendiğinizi düşünerek sizlere 1 Günlük Sıvı Detoksu ile ilgili makaleme göz atmanızı tavsiye edeceğim.