Selülit Diyet Listesi
  1. Anasayfa
  2. Diyet Listesi

Selülit Diyet Listesi

0

İnsanların özellikle de kadınların hayatını kabusa çeviren selülitler, düzenli uygulanacak selülit diyet listesi ile sonlandırılmaktadır. Selülit oluşumu daha çok genetik olmakla birlikte, zaman zaman yeme içme dengesizliğine de bağlıdır. Özellikle yüksek kilolardan, düşük kilolara sporsuz geçiş yapmış kişilerde görülme olasılığı çok yüksektir. Hamilelik dönemi sonrasında karşılaşılma riski bulunmaktadır. Dolayısıyla kişilerin düzenli egzersiz uygulamaları ve beslenmelerine dikkat etmeleri çok önemlidir.

Bacaklarda, alt karın bölgesinde ve kalçada meydana gelen damarlı çatlaklar olarak tanımlanan selülitler, görüntüyü ciddi anlamda bozmaktadır. Kadınlar bu durum dolayısıyla cesur kıyafetler tercih etmekten kaçınır. Ayrıca kendi görüntülerindeki hasar da onları rahatsız etmektedir. Selülitin zararlı ve sağlıksız oluşu bundan kurtulmak için başvurulabilecek bir diğer nedendir.

Selülit Diyeti

Selülit diyeti, kişilerin düzenli egzersiz ve kremlerle desteklendiği takdirde etkili sonuçlar veren bir listedir. Kişiler düzenli egzersiz yaptıkları ve doktorun önerdiği selülit kremlerini kullandıkları takdirde, selülit oluşumu ciddi oranda azalacaktır. Selülit diyeti boyunca kişilerin, çok yağlı ve çok unlu gıdalardan kaçınmaları gerekir. Amaçları kilo vermek değilse, belirli bir listeye sabit kalmak zorunda değildir. Ancak selülit oluşturan gıdaların hayattan çıkarılması büyük önem arz etmektedir. Selülit yapan gıdalar hayattan çıkarılamıyorsa, egzersiz ve kremler yetersiz kalabilir.

Selülite Neden Olan Besinler

Selülit diyet listesi içerisinde, selülite neden olan besinler kesinlikle yer almamalıdır. Hayatın sağlıklı akışını kesintiye uğratan bu besinler, insan bünyesi için de olumlu sonuçlar vermemektedir. Kişilerin şeker, tansiyon ve kolesterol gibi hastalıklara yakalanma riskini arttırmaktadır.

  • Her türlü kızartılmış gıdanın hayattan çıkarılması gerekir. Kişiler normal şartlarda kızarttıkları gıdaları, fırında da yapabilir. Lezzet olarak büyük bir fark oluşmayacaktır.
  • Aşırı şekerli besinler, selülit diyet listesi içerisinde yer alamaz. Özellikle turtalar, pastalar, çok şekerli kurabiye ve kekler tüketilmemelidir. Kişiler çok canları istiyorsa, bu gıdalardan ufak parçalar tüketerek isteklerini azaltabilir. Bu gruba sütlü tatlılar ve çikolatalar da dahildir.
  • Aşırı tuzlu gıdalardan uzak durulması büyük bir gerekliliktir. Kişilerin selülit diyet listesi içerisinden tuzlu kraker, yoğun tuzlu yemekler, çok tuzlu salçalar gibi besinleri direkt olarak atmaları şarttır.
  • Katı yağlar ve özellikle doğal olmayan margarinler listeden çıkarılmalıdır. Kişiler doğal tereyağı, zeytinyağı gibi sağlıklı yağları her zaman tüketebilir. Ancak makarna içerisinde bol bol sevilen, sucuklu yumurtanın vazgeçilmezi margarin kesinlikle tüketilmemelidir.
  • Cips, kola ve paketli sağlıksız gıdalar bu listede yer alamaz. Selülit diyet listesi içerisinde özellikle dikkat edilmesi gereken bu gıdalar, insan sağlığına da çok zararlı olmaları ile dikkat çekmektedir. Kişiler bunun yerine sağlıklı yağlar ile hazırladıkları mercimek cipsi, nohut cipsi gibi gıdaları tüketmelidir.
  • Bilindiği gibi kafeinin selülit yapıcı bir etkisi yoktur. Ancak kişiler kafeinli gıdaların içerisine attıkları şeker ve süt tozu gibi gıdalar dolayısıyla selülite malzeme hazırlarlar. Günde 2-3 fincan kahve, 4-5 bardak çay kesinlikle selülit yapmayacaktır. Yine de fazla abartmamak önemlidir.
thumbnail
Önerilen Yazı
Sıfır Karbonhidrat Diyeti Nedir ?
  • Alkol selülitin en yakın arkadaşlarından bir tanesidir. Alkol kullanımı kilo almayı sağladığı gibi, selülit oluşumuna da davetiye çıkarmaktadır. Her anlamda vücuda zararlı olan bu gıdanın, tamamen hayattan çıkarılması gerekmektedir.
  • Sağlıklı gıdalar da selülit oluşturabilir. Kişilerin selülitleri geçene kadar havuç, patates ve kurubaklagil gibi gıdalardan uzak durmaları tavsiye edilir. Aslında vücuda yarar sağlayan bu gıdalar, selülite neden olabilir. Kişiler çok tüketmeleri gerekiyorsa dahi, bu gıdaları haftada bir kere yoğun olmayacak şekilde tüketmelidir. Bu gıdalar metabolizmayı yavaşlatmakta ve selülit oluşumuna davetiye hazırlamaktadır.