Şeker Hastalığı Belirtileri Nelerdir? , Şeker hastalığınız varsa, vücudunuz insülin üretemez veya uygun şekilde kullanamaz. İnsülin, glikozun hücrelerinize girerek onlara enerji vermesine yardımcı olan bir hormondur. Tip 1 diyabette vücut insülin yapmaz. Tip 2 diyabette vücut insülini iyi yapmaz veya kullanmaz. Glikoz kanınızda birikir ve kalp hastalığı, körlük, böbrek yetmezliği ve alt ekstremite ampütasyonları gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.
Şeker hastalığının en yaygın belirtileri şunlardır:
* Sık idrara çıkma
* Artan susuzluk
* Tükenmişlik
* Bulanık görüş
* Kilo kaybı (daha fazla yemek yemenize rağmen)
* Yavaş iyileşen kesikler ve yaralar
Bu belirtilerden herhangi birine sahipseniz, hemen doktorunuzla konuşun.
Şeker hastalığı başlangıcı nasıl anlaşılır?
İçindekiler
Doktorların diyabet teşhisi için gidebileceği birkaç farklı yol vardır. En yaygın yöntem, bir hastanın kan şekeri düzeylerini ölçmektir. Seviyelerin yüksek olduğu tespit edilirse, kişinin şeker hastası olması muhtemeldir. Diyabeti teşhis etmenin başka bir yolu, bir kişinin ortalama kan şekeri seviyelerini üç aylık bir süre boyunca ölçen A1C testidir. Seviyeler sürekli olarak yüksekse, kişinin diyabet olması muhtemeldir. Son olarak doktorlar, bir kişinin en az sekiz saat aç kaldıktan sonra kan şekerini ölçen bir açlık plazma glikoz testi de kullanabilir. Seviyeler yüksekse, kişinin diyabet olması muhtemeldir.
Birkaç farklı diyabet türü vardır, ancak Tip 2 diyabet en yaygın şeklidir. Her yaşta gelişebilir, ancak en sık 40 yaşın üzerindeki yetişkinlerde görülür. Tip 2 diyabetiniz varsa, vücudunuz insülini gerektiği gibi kullanmaz. Buna insülin direnci denir. İnsülin, vücudunuzun kanınızdaki şeker seviyesini kontrol etmesine yardımcı olan bir hormondur. Yemek yediğinizde, sindirim sisteminiz yiyecekleri kan dolaşımınıza giren glikoza ayırır. İnsülin daha sonra kanınızdaki glikozun enerji için kullanıldığı hücrelerinize taşınmasına yardımcı olur.
Şeker başlangıcı nedir?
Şeker başlatıcı bir şeker hastalığı türüdür. Yüksek kan şekeri seviyeleri ile karakterizedir. Bu durumun semptomları şunları içerir: çok susamış hissetmek, sık idrara çıkmak, çok aç hissetmek, yorgunluk, bulanık görme ve yavaş iyileşen yaralar. Bu belirtilerden herhangi birine sahipseniz, hemen bir doktora görünmeniz önemlidir.
Şeker hastalığını tetikleyen sebepler nelerdir?
Diyabeti gösterebilecek çeşitli semptomlar vardır, ancak en yaygın semptom yüksek kan şekeri seviyeleridir. Kan şekeri seviyeleri yüksek olduğunda, vücuda çeşitli şekillerde zarar verebilir.
Yüksek kan şekeri seviyeleri kan damarlarına ve sinirlere zarar verebilir, bu da ekstremitelerde dolaşım ve his sorunlarına yol açabilir. Yüksek kan şekeri dehidrasyona ve enfeksiyon riskinin artmasına neden olabilir.
Diyabetin en yaygın nedeni insülin direncidir. İnsülin, kan şekeri seviyelerini düzenlemeye yardımcı olan bir hormondur, ancak insülin direnci olduğunda, vücut insüline düzgün yanıt vermez ve bunun sonucunda kan şekeri seviyeleri yükselir.
Diyabetin diğer nedenleri arasında bazı ilaçlar, hamilelik, stres ve genetik faktörler sayılabilir.
Bizi GOOGLE arama motoruna Sorun.