Mekik Çekmenin Faydaları
  1. Anasayfa
  2. Kaç Kalori

Mekik Çekmenin Faydaları

0

Mekik çekmenin faydaları konusu düzgün mekik çekme ile doğrudan bağlantılı bir durum. Tüm egzersiz hareketleri için en önemli nokta hareketin doğru yapılması. Doğru mekik çekme yakılan kalori miktarından, doğru kasların çalıştırılmasına, egzersizi yapan kişinin sağlık sorunu yaşamamasına kadar birçok konuyu etkilemekte. Mekik çekmenin faydaları, doğru mekik nasıl çekilir? Mekik göbek eritir mi? ve  mekik çekmek kaç kalori yakar? sorularının cevaplarını sizler için araştırdık.

Mekik Nedir? Doğru Mekik Nasıl Çekilir?

Genelde kilo vermek isteyen kişiler mekik nedir? yada doğru mekik nasıl çekilir? sorularından önce daha farklı konu ve sorulara yoğunlaşırlar. Bunlar mekik kaç kalori yakar? 50 mekik kaç kalori? 100 mekik kaç kalori? 1 kilo vermek için kaç mekik çekilmeli? gibi, aslında başlangıçta hiçte önemi olmayan gereksiz sorulardır. Aslında çoğumuzun bildiği gibi bir hareketi kaç kere yaptığımızdan ziyade kaç tanesini düzgün yaptığımız daha önemli.

Mekik çekme hareketi düz bir zeminde sırt üstü pozisyondayken, vücudun üst kısmını karın kasları yardımıyla yukarı kaldırarak yapılan, bilinen en eski karın hareketlerinden biridir.

Doğru mekik nasıl çekilir;

  • Sırt üstü olacak şekilde düz ve sert bir zemine uzanın. Yatak, kanepe gibi yüzeylerde kesinlikle mekik çekmeye çalışmayın.
  • Ayak tabanlarınız yerde olacak şekilde dizlerinizi kırın. Dizlerinizi kalça hizasında açın.
  • Ellerinizi başın arkasına yerleştirirken baş parmaklarınızıda kulaklarınızın arkasına yerleştirin. El parmakları birbirine geçirilmemelidir.
  • Dirsekleri hafif içe dönük olacak şekilde dışa doğru açın.
  • Göğüs ve çene arasında boşluk kalacak şekilde çeneyi hafif yukarıda tutun.
  • Karnı içeri çekerek, baş, boyun ve kürek kemikleriyle aynı anda yerden kalkın.
  • En üst noktaya gelince 1-2 saniye bekleyerek yavaşça ilk pozisyona dönün.

Mekik Çekmenin Faydaları

Mekik çekme hareketi karın bölgesinde biriken yağları eritir. Karın kaslarını güçlendirerek düz ve sıkı bir karına sahip olmanızı sağlar. Ayrıca vücudun tamamının çalıştırarak, metabolizmanızın hızlanmasına yardımcı olur. Karın kaslarının yanısıra bel kaslarınıda güçlendirir. Kan basıncını dengelemeye yardımcı olur. Son olarak fit bir görünüme kavuşmanızı sağlar.

Mekik faydaları kadar doğru yapılmadığı takdirde ciddi sağlık sorunlarına da sebep olan bir harekettir. Bu nedenle bel ve boyun fıtığına yakalanmamak için mekik hareketinin doğru yapılması gerekmektedir.