Koşu Bandı ile Zayıflama
  1. Anasayfa
  2. Diyet

Koşu Bandı ile Zayıflama

0

Koşu Bandı ile Zayıflama yöntemi insanlar tarafından spor salonlarında zayıflamak için tercih ettiği en önemli ürünler arasında yer alıyor. Koşu bantları arasında farklılık görülse de zemini değiştirebileceğiniz, farklı müzikler dinleyip koşu hızınızı ayarlayabileceğiniz farklı özellikleri bulunuyor. Yeni başlayanlar düşük bir tempoda eğimi zorlaştırmadan kullanmaktadır.

Kondisyon arttıkça hızını artırabilirsiniz. Bu tarz yapılan egzersizlerden daha fazla verim alabilirsiniz. Koşu bandı kullanırken harcamış olduğunuz kaloriler bireylere göre, yapılan koşunun temposuna, cinsiyete göre farklılıklar gösterir. Ancak ortalama 6 kilometre orta hızla koşan bir birey 460 kalori harcar.

Koşu Bandının Avantajları Nelerdir?

Koşu bandının sağladığı avantajlardan bir tanesi de koşu ya da yürüyüş sırasında kendinizi kontrol etme şansınızın olması. Açık alanlarda yapabileceğiniz bu tür aktivitelerde kendinizi kontrol etme şansınız çok az. Koşacağınız yol, hızın dengesi, yaktığınız kaloriyi görmenizi ve motive olmanızı engeller. Aynı zaman da koşu bandının sıklıkla tercih edilmesinin bir sebebi de yaz ve kış aylarında kullanılabildiği ve hava koşulları fark etmeden spor yapma şansınızın bulunması.

  • Kalp damar sağlığı, kolesterol ve tansiyon gibi farklı hastalıkları kontrol altına almanızı sağlar. Düzenli olarak yapılan spor stresi azaltırken daha kaliteli uyku düzenini sağlar.
  • İstikrarlı bir şekilde devam edilen spor, sağlıklı kilo vermenize yardımcı olur. Enerji açısından da dengeleyici bir beslenme alışkanlığı edinmenize yardımcı olur.
  • Haftanın farklı günlerinde belirleyeceğiniz 3 ya da 4 günde 15 dakikalık periyotlarla kendinize özel bir program oluşturabilirsiniz.
  • Koşu bandı ve kardiyo egzersizlerini bir arada yapmak isteyen kişiler sıralamayı iyi bilmek zorundadır. İlk olarak koşu bandında geçirilen 30 dakikalık süreden sonra 15 dakika mola vermeli ve daha sonra kardiyo egzersizlerine geçilmelidir. Aksi durumda kalbi önceden yormak spora başlamanız kilo vermek için etkili olmaz.

Koşu Bandıyla Zayıflamak Mümkün Mü?

Diyetin ilk gününde yapılan ilk iş her zaman önünüze hedef koymanıza neden olur. Bazı durumlarda siz yaparken bazı durumlarda ise bunu diyetisyeniniz belirler. Hedef olarak belirlediğiniz kalori kaybına kolayca ulaşmayanlar oluyor. Bu nedenle aşırı kilo yakımı ile kısa sürede kilo kaybının gerçekleşmesi oldukça zordur. Zayıflamak için düşük kalorili yiyecekler tükettiğiniz zaman vücut karşı gelerek enerji kaybına yol açar. Kilo kaybetmenizi sağlayacak yöntemlerden biri de diyetinizi spor ve egzersizle desteklemek. Bu egzersizler için yapacağınız ilk hamle ise koşu bandı olacaktır. Ancak koşu bandıyla kalori yakım sürecini hızlandırmak için nasıl yol izlenir?

Egzersiz yapmayan yeni başlayanlar ilk olarak günde 30 dakika yavaş tempo ile yürümeye başlayabilir. Ancak 30 dakika sizi zorlayacağı konusunda endişeniz varsa bu süreyi esnetebilirsiniz. Kendinizi fazla yormamaya dikkat edin. Bunun nedeni ise koşu bandında yürümek ya da koşmak kalori yakımın dilediğiniz kiloya ulaşmak için yeterli olmaz. Koşu bandında geçirmiş olduğunuz süre, diğer egzersizlere zaman ayırarak desteklemeniz gerekiyor.

Koşu bandında geçirilen süre içinde farklı zorluklara da yer ayırın. Koşu bandınız yokuş olarak programlama özelliği bulunuyorsa koşunuzun arasında yokuşlara da yer verin. Böylelikle vücudunuz alışılmış ve standart bir temponun dışına çıkarak daha fazla kalori kaybetmenize yardımcı olacaktır.

Koşu Bandıyla Kaç Kalori Yakılır?

Koşu Bandıyla Kaç Kalori Yakılır?

Koşu bandı, eğim olmadan 6,2 km hız ya da 6 km mesafede koşu bandında yapılan yürüyüşlerde ortalama 460 kalori yakılır. Bu yakılan kalori koşu bandında %10 eğim verildiğinde artış meydana gelerek 650 kaloriye kadar yükselir. Spor aletiyle kaç kalori yakıldığı koşu bandının ön kısmında bulunan ekranda bulunmaktadır. Gün içinde yakılan kalori miktarını öğrenmenin bir diğer yolu ise kola takılan sayaçtır. Bu sayaçlar sayesinde kaç kalori yaktığınızı öğrenebilirsiniz.

Koşu Bandıyla Koşmanın Faydaları ve Zararları Nelerdir?

  • Doğada yapılan koşuyla aynı kasları aynı şekilde ve aynı sürede çalışmaktadır.
  • Ev ortamında bulunduğu için hiçbir hava koşulundan etkilenmezsiniz.
  • Evde sorumluluk durumu gerektiren durum varsa koşu bandında koşmak ikisini de bir arada yapmanızı sağlamaktadır.
  • Büyük zaman avantajı sağlar
  • Tek başına olduğunuz için psikolojik baskı oluşturur.
  • Sosyalleşme konularında sorunlar meydana gelir. Bu imkân zayıflamaya büyük katkı sunar.
  • Bol oksijen olan bölgelerde yapılan koşunun faydalarından yararlanamazsınız.
thumbnail
Önerilen Yazı
Probiyotik ile Zayıflama

Doğada Koşmanın Faydaları Nelerdir?

  • Oksijenli ve oldukça güzel manzaralı ortamlarda koşabilirsiniz
  • Çocuklara bakılacaksa dışarıda koşu yapmak imkânsız hale gelir
  • Sosyalleşme imkânı oldukça fazladır
  • Daha fazla zaman gerektirir.
  • Sıcak ve soğuk dengesini ayarlamak imkânsızdır
  • Kar, yağmur, çamur ya da doğal nedenler koşuyu etkiler
Kimler Koşu Bandını Kullanabilir?

Kimler Koşu Bandını Kullanabilir?

Sokakta koşulan ortalama süre, koşu bandında gerçekleştirilen süreden yaklaşık olarak 30 dakika daha fazladır. Bu salt koşu süresi olarak değerlendirilmemeli. Evden çıkış, koşu, eve dönüş, duş ve işe gidiş gibi konulardır. Aradaki bu 30 dakikalık süre iş hayatında çok önemlidir. Bireyler koşu bandıyla 30 dakika zamandan tasarruf eder. 30 dakikalık bu süre içinde rahat bir kahvaltının yanı sıra yapacakları faaliyetleri de yerine getirir.

Koşu Bandını Kullanması Önerilen Bireyler;

  • Koşmak için oksijenli alan bulamayanlar
  • Zaman problemi olanlar
  • Yaşlılar
  • Sokakta güvensiz olacağını düşünen bireyler
  • Çocuklarına bakmak zorunda olan anneler
  • Kontrollü şekilde koşmak isteyen bireyler

Genellikle koşu bandı alınarak koşması gerekenler yukarıdakiler olsa da bazı spesifik durumlarda bulunur. Örnek vermek gerekirse uzun süre boyunca sakatlıktan sonra alışma evresinde olanlar az stresli bir ortamda koşu yapmak isterler. Bu kişiler ise genellikle fazla kilo sahibi olanlar ve sporculardır. Bunlarla nadir karşılaşılsa da en fazla koşu bandı alanlar ise iş hayatından zamanı az olan bireylerdir.