Hızlı Kilo Vermenize Yardımcı 10 Öneri
  1. Anasayfa
  2. Diyet

Hızlı Kilo Vermenize Yardımcı 10 Öneri

0

Hızlı kilo verme yöntemleri bedenimizi ele geçiren kilolardan bir an önce kurtulup ‘hâkimiyet kayıtsız şartsız diyetindir’ dememizi sağlayacak uygulamalar bütünüdür. Bu Vikipedia’msı teknik bilgiden sonra kolay kilo verme yöntemleri ile içimize su serpmeye, kendimize gaz vermeye, ‘bu iş böyleyse ben bunu haydi haydi yaparım ohooo’ deyip harekete geçmeye başlayabiliriz.

Evet; yaptık bir hata, her insan hata yapar. Önemli olan hatalarından ders çıkarmak değil midir? Biz de aşırı yemenin, her istediğimizi mideye yollamanın bize su, elektrik, kalori olarak geri döndüğünü acı tecrübelerimizle öğrenmiş olduk. Şimdi doğal zayıflama yöntemleri ile bunu telafi etmemiz gerek. O zaman kilolara; ‘üzgünüm, kovuldun!’ diyelim mi?

Kilo Vermek İçin 10 Etkili Yöntem

Nasıl kilo verilir? Sorusuna herkesin bir cevabı var. Kimileri ‘ya ben falanca diyeti yaptım, şu kadar günde 1071 gram zayıfladım’ diyor. (Malazgirt Savaşı’nı unutmayalım. Tarihimize sahip çıkalım.)

Bazıları sözüm ona zayıflatıcı (!) haplardan medet umuyor. Kimileri ise ‘aman zaten alacağım kadar almışım, geçti bizden geçti, atın ölümü arpadan olsun’ deyip salıyor. (En kötüsü bu gruptakiler.)

Biz ise sizin için (bakın sırf sizin için), denenmiş, en iyi sonuç veren sağlıklı kilo verme yöntemleri şeklinde bir liste hazırladık. Umarız işinize yarar!

1.  Aç Kalmayalım

Sanılanın aksine çok aç kalmak çok zayıflatmaz. Kahvaltı yapmamak, öğün atlamak, vücudu uzun süre aç bırakarak cezalandırmak boşa kürek çekmektir. Bunun sonucunda çeşitli sağlık problemleriyle karşılaşma olasılığınız yüksektir. Aç kalarak zayıflamaya çalışmak tam tersine bize kilo kazandırır. Biz yemedikçe vücudumuz işi inada bindirir, ne yapıyorsak tersiyle cevap verir. Çünkü metabolizma bakar ki her zamanki gibi yemek gelmiyor; ‘noluyo ya?’ der ve metabolik strese girerek yoksunluk sendromu yaşamaya başlar. Bunun sonucunda kriz ilan eder ve enerjiyi daha tasarruflu kullanma kararı alır. Sonuç olarak aç kalmak diye bir zayıflama yöntemi yoktur. İşin aslı her besin grubundan yeteri kadar dengeli bir şekilde almak, az fakat sık aralıklarla yemektir.

2. Zencefil Suyunu Deneyelim

Akşamdan iki dilim limon ve iki dilim zencefili 1 litre sıcak suya koyup 1 gece bekletin. Ertesi gün uyanınca bunu için. Gün boyunca da zencefilli su tüketmeye devam edin. Eğer düzenli olarak yaparsanız etkisini görür ve ‘vay anasını, doğruymuş’ dersiniz.

3. Sirke ve Acı Biberin Uyumundan Faydalanalım

1 çay kaşığı pul biber ve 1 tatlı kaşığı elma sirkesini bir su bardağı suya ekleyip güzelce karıştırın. Kahvaltının ardından yudum yudum için. (Yok kafamıza dikecektik sanki, ne büyük bir öneride bulunduk ama.)

thumbnail
Önerilen Yazı
Mekke Gülü İle Zayıflama

Neyse bu malzemelerin birleşimi kilolarınızdan ayrılmanıza yardımcı olabilir. (Gülşen ne demiş: Her ayrılık bir vurgun değmeyin yaşlarıma. Benden selam söylemeyin bütün kilolarıma. Ne halleri varsa görsünler, bir daha yanıma yöreme uğramasınlar fena paralarım. Zaten onların yüzünden gitti paralarım. Bol bol sipariş verdim merdim…)

[Gülşen’in şarkıları ne subliminal mesajlar içeriyor da haberimiz yok.]

4. Cevizli Suya Bir Şans Verelim

Yatmadan önce bir adet cevizi soyup suya atalım. Sabahleyin aç karna tüketelim. Gün içerisinde canımızın birdenbire muhtelif yemekler çekmesini büyük ölçüde azaltır, böylece ‘ya bu da nereden çıktı şimdi?’ gibi ifadeler telaffuz etmek zorunda kalmayız. İştahımız yola gelirse ne olur? Tabii ki daha kolay zayıflarız.

5. Hareket Şart Ama Tempolu

Her şeyi ince ince hesap ediyoruz, plan program yapıyoruz. Hareket ederken de aynı mantığı esas almalıyız. Her gün en azından yarım saat tempolu yürüyüş yapmayı ihmal etmemeliyiz. Bir bakmışız ‘ne ara zayıfladım ben bu kadar ya?’ diyoruz.

6. Kan Şekerimizin Dengelenmesi İçin Tarçınlı Süt Tüketelim

Tatlı krizine yakalanmak, kopya çekerken hocaya yakalanmak gibi, şemsiyesiz yağmura yakalanmak gibi zor bir durumdur. (Yeni bir kötü espriye imza atarak kendi rekorumuzu kırmanın gururunu yaşıyor ve bu süreçte yanımızda olan herkese müteşekkir olduğumuzu bildiriyoruz.)

İşin mizahını bırakıp izahına geçecek olursak 1 bardak süte bir yemek kaşığı tarçın ilâve edip tüketmenin tatlı ihtiyacını bastıracağından söz edebiliriz. Bu da kilo verme sürecinize büyük katkıda bulunacaktır.

7. Her Gün Yeşil Çay İçelim

Yeşil çay içe içe içimiz çay bahçesine dönecek diye düşünmeyelim. Günde 1 bardak yeşil çay bize zarar vermez, aksine hem sağlığımıza faydası olur hem de yağ yakımını hızlandırır. Ödem attıran yeşil çay metabolizmanın daha aktif çalışmasını sağlar ve kilo vermeyi kolaylaştırır.

8. Haftada En Az 3 Gün Bakliyat Tüketelim

Börülce, barbunya ve kuru fasulye gibi bakliyatlar vitamin zengini, üstelik yağ yakmaya da son derece olumlu etkileri var. Peki biz yemeyelim de kimler yesin?

9. Diyet Ürünlere Sarılmayalım

Piyasada bulunan diyet ürünlerin %100 katkısız olduğu iddia edilemez. O yüzden öğün aralarında atıştırmalık olarak yeşil elma, badem, fındık, fıstık vb. tüketmemiz daha mantıklıdır. Kahvaltılarda ve diğer ana öğünlerde de mümkün olduğu kadar doğal beslenmeye özen göstermeliyiz.

10. Ara Öğünleri Es Geçmeyelim

Öğün arası demişken; bunları atlamamak gerektiğinin de altını çizmek isteriz. Ara öğünler yemek gün içinde fazla acıkmamızı önler ve metabolizmamızı hızlandırır.

Şimdi bize düşen kilo verdiren yöntemler listesini uygulamaya dökmek. O zaman bize iyi çalışmalar!