Göbek Eritme
  1. Anasayfa
  2. Diyet

Göbek Eritme

0

Toplumumuzda Göbek Eritme olarak dile getirilen rahatsızlık, göbek çevresinde aşırı ve düzensiz yağlanmaya yol açmaktadır. Göbek şişliği bireyi en başında sağlık yönünden sonrasında sosyal hayat ve iş hayatında önemli bir yer oluşturmaktadır.

Göbek yağlanması genel olarak erkeklerde görülmekle beraber kadınlarda 40 yaş sonrasında sıklıkla görülebilen rahatsızlık veren bir durumdur. Göbek yağlanmasının tedavisi kişinin kendine uyguladığı diyet programları ile belli bir süre içerisinde istekli bir süreçten sonra olumlu sonuçlar verebilir.

Göbek Yağlanması Nedir?

Göbek yağlanması, göbek çevresindeki yağ birikimlerinin artması sonucu göbek şişliği oluşturan ve kişinin boy kilo olarak duruşunu direkt etkileyen ve diğer yağlanma bölgelerine kıyasla daha ciddi sonuçlar ortaya çıkartan sağlık sorunudur.

Göbek Eritmenin Yolları?

Göbek eritmek için birçok yol izlenmekle beraber kişinin bir diyet programına uyarak zamanla sonuç alabileceği bir rahatsızlıktır. Göbek eritmenin yollarından biri düzensiz beslenmeyi ve zararlı yiyecek içecekleri tüketmeyi kesmektir. Bu durum kişiyi direkt olarak sonuca götürür.

Düzensiz Fast Food ile beslenme bir süre sonrasında göbekte yağlanmaya yol açarak bireyi göbek eritme yolları aramaya itebilir. Düzensiz beslenme sonucu vücuda düzensiz giren gıda yağları eritim sonrasında vücutta uzun süre kalacağı yer ve yağlanmaya en müsait göbek çevresine yerleşebilir.

Göbek eritmenin yollarından biri fast food, hazır kızartılmış patates dilimleri, fabrikasyon olarak üretilen abur cubur olarak dile aldığımız yiyeceklerden uzak durmaktır.

Alkol, Göbek Yapar mı?

Kişinin alkol tüketmesi belli bir süre sonunda göbeğinin çevresinde yağlanma olarak göbeğinin şiştiğini fark eder. Bu neden ile alkol içmek doğrusal yoldan göbek yağlanmasına neden olur. 1 gram alkolde yaklaşık olarak 7kcal bulunmaktadır ve bu değer diğer besin gruplarına göre kat ve kat yüksek bir değerdir.

Bu değerlerin dışarısında alkol tüketimi sonrasında kişinin acıkması ve sürekli bir şeyler tüketmeye başlaması sonucunda vücuda düzensiz gıda girebilir, bu durumda da yağlanma kaçınılmazdır.

thumbnail
Önerilen Yazı
Sıfır Karbonhidrat Diyeti Nedir ?

Trans Yağ Kullanılan Gıdalar Yağlanma Yapar Mı?

Trans yağ olarak adlandırılan doymamış yağ asitleri ile kızartılma işleminin yapıldığı gıda ve gıda ürünleri vücutta sıklıkla Göbek, Bel ve karın bölgelerinde düzensiz ve istenmeyen yağlanmaya neden olur.

W.F Üniversitesi araştırması sonucu ortaya çıkan bu sonuç durumunda hidrojenize yağlar ile üretilen margarin, pasta kurabiye, kızartma ve kızartma sonucu paketlenmiş ürünlerde trans yağ asitleri içermesi sonucunda göbek ve bel yağlanmasının kaçınılmaz olduğu gözlemlenmektedir.

Göbek yağlanmasına neden olan gıdalar listesinden birkaçını sıraladık;

  • Kızarmış patates
  • Kek
  • Kırmızı et
  • Peynir ve krema
  • Endüstriyel katı yağ
  • Patates cipleri

Gibi gıdalar çok sık ve çok tüketildiğinde yağlanmaya neden olabilir.

Göbek yağlanması hangi tür hastalıklara neden olmaktadır?

Günümüzde birçok yetişkin erkek ve kadın bireylerde sıklıkla gözlemlenen göbek yağlanması sorunu yanında birçok hastalığa davetiye vermektedir. İlerlemiş ve obeziteye gitmekte olan göbek yağlanması sürecinde Uzman sağlık kuruluşlarından yardım alınarak düzenli beslenme programı çıkartılıp uyulması gerekmektedir.

Göbek eritme yolları izlenmediği taktirde git gide büyüyerek ilerleyen göbek yağlanması bireyde birçok hastalığa neden olmakla beraber sosyal hayatını ve özgüvenini de olumsuz etkileyerek depresyon gibi bir çok hastalığın nedenine davetiye çıkartabilir.

Göbek yağlanmasının neden olduğu hastalıklar olarak ilk başta Osteoporoz gözlemlenirken bu hastalığı yakından takip eden listemiz;

  • Osteoporoz
  • Diyabet
  • Yüksek kan basıncı sonucu rahatsızlık
  • Demans
  • Kolon kanseri

Olarak ilerleyen listemizde göbek yağlanması sonucu en sık gözlemlenen hastalıkları listeledik. Göbek yağlanması sonucu oluşabilecek rahatsızlıklar göbek yağlanmasından daha çok can sıkıcı olabilir.

Göbek yağlanması yaşayan bireyler her sabah uyandıktan 20 dakika sonra 1 su bardağı ılık su ile beraber 1 adet kayısı tüketmeleri önerilmektedir.