Diyet Omlet Tarifi
  1. Anasayfa
  2. Diyet Yemekleri

Diyet Omlet Tarifi

0

Diyet Omlet Tarifi, fazla kilolarından kurtulmak isteyenlerin protein bakımından eksik kalmalarının önüne geçen ve diyet sırasında oldukça tok tutucu özellikleri ile ön plana çıkan kahvaltı ürünüdür. Anne sütünden sonra en dikkat çeken protein özelliklerine sahip olan yumurta midede bulunan açlık hormonlarını kontrol altına olan bir besindir. Sabah kahvaltı sırasında tüketilen 1 adet yumurta sayesinde gün içinde açlık hissini daha az hissedersiniz. Yumurta proteinin dışında içinde bulunan bol miktarlarda aminoasit ile ön plana çıkar. Bu sayede kasların gelişimine destek olurken fazla kilolardan kurtulurken kaslara koruyucu kalkan görevi gören son derece önemli bir besin kaynağıdır.

Yumurta Zayıflatır MI?

Yumurtada bulunan protein sayesinde, tüketimden 36 saat sonra dahi tokluk hissini hissederek daha az gıda tüketmenize yardımcı olur. Geçmiş dönemlerde yumurta tüketmenin kolesterol seviyesini artırdığı ve kalp krizi riskini artırdığı düşünülüyordu. Ancak geniş çaplı yapılan araştırmalar sonucunda yumurtanın zararlı değil tam aksine inşan vücuduna oldukça faydalı olduğu ve tok tutucu özelliği sayesinde diyet sırasında da rahatlıkla tüketilebilecek bir gıda olduğu ortaya çıkmıştır. Yumurta kolesterol seviyesini düşürmeye yardımcı olan en önemli besin kaynağıdır.

Diyette Yumurta Nasıl Pişirilmeli?

Yumurta omlet şeklinde, böreklerde, keklerde ve yemekler gibi farklı alanlarda sıklıkla kullanılan ve farklı pişirilme şekilleri ile severek tüketilen bir gıda olarak yemeklerimizde yerini almıştır. BU durum diyet sırasında biraz kısıtlamalara gitmemize neden oluyor. Diyet sırasında yumurtayı haşlama olarak tüketmek daha faydalıdır. Ancak haşlama sırasında süreyi uzatmak içinde bulunan vitaminlerin yok olmasına ve yumurtanın vücutta daha zor bir şekilde hazmedilmesine neden olur. Yumurtayı haşlayarak tüketmek belirli süre sonra tüketirken sıkılmanıza neden olur. Bu nedenle bu durumla karşılaşmamak adına farklı malzemeler kullanarak omlet halinde de (kısıtlı zamanlarda) tüketmek gerekebilir. Omlet yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ise az miktarlarda zeytinyağını omlet sırasında kullanmanız olacaktır.

Diyet Omlet Nasıl Yapılır?

Kahvaltılarda severek tüketilen omlet, diyet sırasında da rahatlıkla tüketilen bir üründür. Ancak diyet sırasında kalorisi düşük ve protein bakımından oldukça zengin olduğu için gün boyu tokluk hissi vererek rahatlıkla tüketebileceğiniz bir besindir.

Diyet Omlet İçin Gerekli Malzemeler;

  • 2 adet yumurta
  • 1 tutam baharat ve sebze kurusu
  • 2 yemek kaşığı düşük kalorili lor peyniri
  • 2 yemek kaşığı haşlanmış karabuğday
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Diyet Omlet Nasıl Yapılışı;

  • İlk olarak bir tavanın için 1 yemek kaşığı zeytinyağını ilave edin.
  • Ocağın üstüne tavayı alın ve tavayı ısıtın.
  • Tava ısındıktan sonra içine 2 yemek kaşığı lor peyniri ilave edin.
  • Ayrı bir kabın içinde 2 adet yumurtayı çırptıktan sonra ısınan tavanın içine ilave edin
  • Yumurta ve peynir karışımı piştikten sonra önceden haşladığınız karabuğdaylarını tavanın içine atın
  • Baharatları ve tercih edeceğiniz bir tutam sebze kurularını ilave edin.
  • Tercih edeceğiniz pişirme sürecine göre pişirebilirsiniz.
  • İster az pişmiş şekilde isterseniz çok pişirerek diyet sırasında afiyetle tüketebilirsiniz.
thumbnail
Önerilen Yazı
Ketojenik Diyet için Tatlı Tarifleri

Diyet Omlet Ne Zaman Tüketilmelidir?

Diyet omleti ister sabah kahvaltılarında isterseniz öğlen yemeklerinde rahatlıkla tüketebilirsiniz. Sindirim sisteminin çalışmasına yardımcı olan ve tok tutma özellikleri sayesinde fazla kilolarından kurtulmak isteyenlerin en iyi ürünüdür. Özellikle kahvaltılarda tüketilen diyet omlet gün boyu açlık hissinizi ortadan kaldıracaktır. Yaz günlerinde oldukça pratik ve hafif olması sebebiyle farklı sebzeler kullanarak tüketebilirsiniz. Diyet omlet sırasında mevsim sebzelerini tercih ederek çocuklarınıza da hazırlayabilir ve severek tüketmelerine yardımcı olabilirsiniz.

Diyet Omlet Besin Değerleri

Besin Değeri 100 gramda % Günlük Değer
·        Kalori ·        184 kalori ·        % 9.2
·        Karbonhidrat ·        2.3 gram ·        % 0.8
·        Lif ·        0.7 gram ·        % 2.9
·        Protein ·        12.2 gram ·        % 24.3
·        Yağ ·        14.4 gram ·        % 22.2
·        Kolesterol ·        372.1 mg ·        % 124.0
·        A Vitamini ·        1049.2 IU ·        % 21.0
·        C Vitamini ·        1.4 mg ·        % 2.3
·        Potasyum ·        185.0 mg ·        % 5.3
·        Kalsiyum ·        59.2 mg ·        % 5.9
·        Demir ·        2.2 mg ·        % 12.1

Yukarıdaki besin değerli orta porsiyon için verilen değerlerdir. Ayrıca günlük yüzdelik olarak verilen değerler günlük 2000 kalorilik bir diyet programı ele alınarak hazırlanmıştır. Bu nedenle farklılıklar olabileceğini unutmayın.