Ahmet Apa Seviye 2 diyeti diğer oruç yöntemlerinden çok daha farklı bir yöntemdir. Peki ama neden? Öncelikle Ahmet Apa diyeti nedir, diğer diyetlerden neden farklıdır kısaca bunlara bir değinelim. Ahmet Apa diyeti, uygulayanların herhangi bir zorluk yaşamadan, alıştırarak yaptıkları ve zaman içerisinde mükemmel bir dengenin kazanılmasını sağlayan diyet yöntemidir. Bu diyet yöntemi ömür boyu herkes tarafından uygulanabilir bir yöntemdir.
Ahmet Apa diyeti bir oruç diyeti olmasının yanı sıra bu diyet yönteminde paketlenmiş ürünler asla tüketilmez ve doğal ürünler tüketilir. Abur cubur ve katkı malzemelerin olduğu, insan sağlığına zararlı, vücut dengesini bozan gıda imitasyonlarından uzak durma kuralı mevcuttur. Bu diyet yönteminde vücut bir nevi tüm toksinlerden arındırılan ağır bir sisteme sokulmaktadır.
Ahmet Apa Diyeti 40 Günlük
İçindekiler
Ahmet Apa diyeti 40 günlük bir süreçten oluşmaktadır. 40 gün sonunda daha sağlıklı bir hale gelmiş olan vücut, diyet sırasında edinilen alışkanlıklar doğrultusunda doğal gıdaların ve sağlıklı bakliyatların kabul edildiği bir sistemi öngörür hale geliyor. Aslında bu diyet için bir nevi vücudu sanki bir makineymiş gibi resetliyor ve asıl olması gerekene, özüne döndürüyor diyebiliriz. Beslenme şekillerimizi programlıyor, tertemiz ve sağlıklı bir şekle getiriyor ve sağlıksız besinlere yasak koyarak uzak durmanızı sağlıyor.
Ahmet Apa diyeti konusunda bir diğer nokta ise bu diyetin seviyeler içeriyor olmasıdır. Seviye seviye döngülere sahip olan bu diyette her bir seviye belli süreler içermektedir. Her bir seviye de amaçlanan şey elbette ki bahsetmiş olunan resetleme işleminin gerçekleşerek insanı tamamen beslenmesi gerektiği şekle getirmek, vücudu tüm toksinlerden temizlemek kısaca tamamen sağlıklı bir hayata sokmaktır. Ahmet Apa Seviye 1 için “can simidi” denilirken Ahmet Apa seviye 2 için “kıyıya çıkış” denilmektedir. Bu seviyenin uygulanma süresi ise 21 gün şeklindedir.
Ahmet Apa Diyeti nasıl yapılır?
Ahmet Apa diyeti nasıl yapılır diye merak eden birçok kişi bulunmaktadır. Ancak oldukça basit kurallara sahiptir. Öncelikli olarak Ahmet Apa diyetinde her yemekten en az yarım saat önce mutlaka bir bardak su içilmektedir. Yemek yerken ona eşlik etmesi için su, çay, bitki çayı, ayran, maden suyu gibi herhangi bir içeceğin tüketilmesi yasaktır. Yemekten sonra ise en az iki saat geçtikten sonra çay, kahve, Türk kahvesi, su ya da bitki çayı tüketilmesine izin vardır.
Ahmet Apa diyetinin bir diğer önemli noktası ise yemek yerken yediğiniz her bir lokma tamamen sıvı olana kadar çiğnenmesi gerekmektedir. Ayrıca akşam yemeği bittikten sonra en az dört saat geçtiyse uyuyabilirsiniz. Ve son olarak her gün mutlaka en az 30 dakika kadar yürüyüş yapma şartı vardır.
Ahmet Apa 2. Seviye Listesi
Bu diyet listesinde sizlere gün gün ne yemelisiniz tek tek açıklayacağız. Seviye 2’nin uygulanma süresi 21 gündür yani 3 haftalık bir süreyi kapsar. Diyet listesi ise şu şekildedir:
- Pazartesi: 10.00 Türk Kahvesi / 13:00 isteye göre 3-5-7 hurma, yanına su veya yeşil çay/ 19:00 Klasik bulgurlu akşam yemeği
- Salı: 10.00 Türk Kahvesi/ 13:00 Bir avuç kavrulmamış kuru yemiş/ 19:00 Klasik bulgurlu akşam yemeği
- Çarşamba: 10.00 Türk Kahvesi/ 13:00 Üç adet kuru incir/ 19:00 Klasik bulgurlu akşam yemeği
- Perşembe: 10.00 Türk Kahvesi/ 13:00 isteye göre 3-5-7 hurma, yanına su veya yeşil çay/ 19:00 Klasik bulgurlu akşam yemeği
- Cuma: 10.00 Türk Kahvesi/ 13:00 Bir avuç kavrulmamış kuru yemiş / 19:00 Klasik bulgurlu akşam yemeği
- Cumartesi: 10.00 Türk Kahvesi/ 13:00 Üç adet kuru incir/ 19:00 Klasik bulgurlu akşam yemeği
- Pazar: 10.00 Türk Kahvesi/ / 13:00 isteye göre 3-5-7 hurma ve 1 avuç kuru yemiş/ 19:00 Klasik bulgurlu akşam yemeği
Seviye 2 diyet listesi, Seviye 1’den çok farklı değildir. Ancak tek ve en önemli bir farkı vardır bu da öğlenleri yani 13.00^da yumurtalı kahvaltı yapmamaktır. Bunun yerine 3-5-7 adet hurma + su tüketimi vardır.
Ahmet Apa Diyeti Yasakları
Ahmet Apa diyeti yasakları oldukça fazladır ve saymakla bitmez diyebiliriz. Ancak yine de diyet uygulanmaya başlandıktan sonra alışılacağı için unutulmayacak ve tüm hepsi akılda kalacaktır. Peki ama nedir bu yasaklar bunlara bir bakalım, böylece örnek menü gördüğünüzde doğrulu konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.
- Un içeren her şey yasak (ekmek, makarna, şehriye…)
- Bakliyat unları ve kavrulmuş kuruyemişler yasak
- Pirinç ve patates yasak
- Her ne kadar doğal olsa da pekmez ve bal gibi şeker bulunan ürünler yasak
- Çiğ havuç yenilebilir ancak pişmiş havuç yasak
- Sade maden suyu dışında tüm market içecekleri yasak
- Paket yiyecekler yasak
- Sıvı alım saatlerinde süt, sütlü kahve, ayran ya da kefir gibi içecekler yasak.