4 Kilo Verdiren Muz Diyeti Nedir ? Muz Diyet Yaparken Yenir Mi ?
  1. Anasayfa
  2. Diyet

4 Kilo Verdiren Muz Diyeti Nedir ? Muz Diyet Yaparken Yenir Mi ?

0

Diyet yapanların en çok merak ettiği sorulardan birisi olan muz diyet yaparken yenir mi ?  sorusunu cevaplamaya çalışacağız. Özellikle diyet yapanların tatlı krizlerinde en kolay kaçamak olarak gördüğü muz aslında sandığınız kadar masum bir meyve değil. 1 tane muz yaklaşık olarak 100-150 kalori içermektedir.

Özellikle diyabet hastaları için şeker içerdiğinden çok tüketilmesi uzmanlar tarafından önerilmiyor. Muz yerine ise alternatif olarak farklı besinlere yönelmeniz kilo verme aşamasında daha yararlı olacaktır.

Muzda C vitamini fazla olması ve tokluk hissi vermesi sebebiyle tercih edilse de çoğu diyetisyen tarafından çok az tüketilmesi öneriliyor. Muzu hayatınızdan komple çıkaramasanız da az tüketmek diyet programınız için
oldukça faydalı olacaktır. Fakat sağlık için yeterli tüketimi ise faydalıdır. Eğer muz tüketmek isterseniz bunu mümkün olduğunca akşam saatleri yerine öğlen veya ikindi saatlerinde tercih etmelisiniz.
Bunu yaparken de belirli ölçülerde ve boyutlarda tüketmeye dikkat etmelisiniz. Karatay diyetinde günde 1 adet Anamur muzu sadece kahvaltılarda öneriliyor. Diyette muz tüketenlerin çoğu sabah kahvaltıda yoğurt ve tarçın ile birlikte tüketiyor.

Muzun Yararları Nelerdir ?

  • Muz kansızlığı azaltır.
  • Özellikle göz için oldukça faydalıdır.
  • Enerji veren bir özelliğe sahiptir.
  • İçinde bulunan yüksek karbonhidrat sayesinde tatlı isteğini keser veya oldukça azaltır.
  • Bağırsaklar için oldukça yararlıdır.
  • Tansiyon ve kalbinizi dengeler
  • İçinde bulunan potasyum ve demir sayesinde kaslarınızı güçlendirir.
  • Yeteri kadar tüketilmesinde bağırsaklara da faydalıdır.

Diyet yaparken muz yenir mi ? Sorusuna ise çoğu uzman muz yerine yoğurt, yulaf ,tarçın karışımlarını daha uygun görmektedir. Gece yatarken tüketeceğiz bir adet muz sizi rahat uyutacak olsa bile, yüksek kalori içerdiğinden yeni kilolara merhaba demenize de öncü olacaktır.

Sadece muz ile yapılan muz diyeti ise kesinlikle kronik hastalığı olanlara önerilmiyor. Şeker oranı en yüksek meyve grubunda olan muz kesinlikle dikkat edilerek tüketilmelidir.

Muz Diyeti Nasıl Yapılır ?

4 Günde 4 Kilo Verdiren Muz Diyeti ile ana öğünde  muz kullanarak zayıflamanızın mümkün olduğu söyleniyor.En fazla 4 gün yapılıp bırakılan muz diyeti çok sağlıklı olmasa da belirli bir kitle tarafından arada bir yapılıyor. Muz diyeti örnek listesi aşağıdadır. Öncelikle bir uzmana danışmadan denemeyiniz.

Sabah Kalkınca ; 1 su bardağı ılık su içerisine limon suyu
Kahvaltıda ; 1 su bardağı yağsız yada az yağlı süt ile 2 adet orta boy muz
Öğlen yemeğinde ; Yağsız ve tuzsuz mevsim salatası ile yarım muz
Ara öğünde ; 1 fincan boyunda yeşil çay ve yarım muz

Akşam ; Öğlen yemeği ile aynı menü uygulanır
Yatmadan 2 saat Önce ; 1 tane muz , 1 bardak az yağlı veya yağsız süt , 1 çay kaşığı zerdeçal, zencefil ,karabiber karıştırılarak içecek hazırlanır ve içilir.

Oldukça zor olan Muz diyeti ile 4 günde 4 kilo verdiği söyleniyor.